понеділок, 04 лютого 2008 16:38

Казахстан підвищив транспортний тариф на газ для "Газпрому"

Казахстан підвищив для "Газпрому" тарифи на транспортування середньоазіатського і російського газу по території країни на 27 відсотків, з 1,1 до 1,4 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів. Про це повідомляється в прес-релізі компанії "КазТрансГаз".

Відповідний договір підписаний між дочірньою компанією "КазТрансГаза", "Інтергаз Центральна Азія", і російською газовою монополією.

Нова ставка, наголошується в повідомленні, діє з 1 січня 2008 року і не підлягає зміні протягом всього року. Колишній транзитний тариф діяв з 1 січня 2006 року по 31 грудня 2007 року. Як очікується, загальний об"єм російського газу, що транспортується, складе в 2008 році понад 47 мільярдів кубометрів, середньоазіатського - більше 54 мільярдів кубометрів.

Нагадаємо, в грудні минулого року стало відомо, що Казахстан може підняти ціну на газ, що експортується до Росії, до 190 доларів за тисячу кубометрів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Казахстан підвищив транспортний тариф на газ для "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі