четвер, 28 серпня 2008 14:04

Казахстан підтримав дії Росії в Грузії

Казахстан підтримує Росію в діях в Грузії і переконаний, що Москва діяла в захист мирних жителів Південної Осетії, заявив казахстанський президент Нурсултан Назарбаєв.

"Захід проігнорував напад озброєних сил Грузії на Цхінвалі. З цього, на моє переконання, і почалися події. Ми всі вважаємо що всі подальші дії Росії були направлені на захист жителів багатостраждального міста. У відповідь реакції у Росії могло бути або проігнорувати, або зупинити кровопролиття цього багатостраждального народу", - сказав Назарбаєв на зустрічі з Дмитром Медведєвим після саміту ШОС.

За словами казахстанського лідера, 8 серпня, в день початку агресії Грузії проти Південної Осетії, він зустрічався з прем"єром Росії Володимиром Путіном: "Ми були в Пекіні, зустрічалися з Путіном. У цей момент йому подзвонили по телефону, і він, і я дізналися, що Грузія напала на Цхинвалі. Я бачив, як він підійшов до (президента США Джорджу) Буша. Буш сказав йому: війна нікому не потрібна".

Назарбаєв висловився на підтримку "плану Медведєва-Саркозі" з шести пунктів. Він виразив упевненість, що все повернеться до миру. "Ми розуміємо, що всі заходи прийняті", - відзначив президент Казахстану.

Дмитро Медведєв подякував за підтримку і підкреслив, що кровопролиття залишиться назавжди на совісті тих, хто його почав, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Казахстан підтримав дії Росії в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі