Результати, які грунтуються на аналізі 13 попередніх досліджень, показали, що кава та чай можуть робити захисний вплив на нирки від захворювання раком, тоді як сік, сода і молоко не надають ніякого ефекту.
В ході дослідження не вдалося виявити, зміст якого саме компоненту в чаї та каві знижує ризик захворювання раком нирок, але є підстава вважати про цілющі властивості цих напоїв, вважають дослідники.
Вони пояснюють, що чай і кава підвищують чутливість регулюючого рівень цукру в крові гормону інсуліну, рівень активності якого пов"язаний з ризиком виникнення раку нирок. У чаї та каві також міститься суміш антиоксидантів, які допомагають захистити клітки від розвитку раку.
Вживання чаю та кави знижувало ризик захворювання раком нирок навіть у тих, хто за загальноприйнятими поняттями знаходився в зоні ризику - курці, люди із зайвою вагою і з підвищеним артеріальним тиском, повідомляє Newsland.
Коментарі