вівторок, 25 грудня 2007 15:56

Кава та чай знижують ризик виникнення раку нирок

Учені припускають, що у любителів чаю та кави менший ризик виникнення раку нирок.

Результати, які грунтуються на аналізі 13 попередніх досліджень, показали, що кава та чай можуть робити захисний вплив на нирки від захворювання раком, тоді як сік, сода і молоко не надають ніякого ефекту.

В ході дослідження не вдалося виявити, зміст якого саме компоненту в чаї та каві знижує ризик захворювання раком нирок, але є підстава вважати про цілющі властивості цих напоїв, вважають дослідники.

Вони пояснюють, що чай і кава підвищують чутливість регулюючого рівень цукру в крові гормону інсуліну, рівень активності якого пов"язаний з ризиком виникнення раку нирок. У чаї та каві також міститься суміш антиоксидантів, які допомагають захистити клітки від розвитку раку.

Вживання чаю та кави знижувало ризик захворювання раком нирок навіть у тих, хто за загальноприйнятими поняттями знаходився в зоні ризику - курці, люди із зайвою вагою і з підвищеним артеріальним тиском, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Кава та чай знижують ризик виникнення раку нирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі