субота, 27 жовтня 2018 17:47

"Картковий будинок": яким буде останній сезон серіалу

"Картковий будинок": яким буде останній сезон серіалу
Розповіли про шостий сезон серіалу "Картковий будинок". Фото: Netflix

Шостий, останній, сезон політичного серіалу "Картковий будинок" вийде 2 листопада.

Серіал зробив революцію на телебаченні, адже шість років тому довів, що великобюджетні серіали вигідно знімати не тільки для традиційних телеканалів, а й для інтернет-платформ. Про це пише Антон Філатов у блозі на сайті "112.ua".

Крім того, "Картковий будиночок" став першим онлайн-серіалом, який завоював "Еммі". Фільм такого рівня обіцяє завершитися гучним акордом. Напередодні виходу шостого сезону є відомими наступні факти.

Смерть Френка Андервуда

Восени 2017 року, коли вже почалася робота над шостим сезоном "Карткового будиночка", навколо виконавця головної ролі Кевіна Спейсі вибухнув скандал. Одразу кілька людей звинуватили його в сексуальних домаганнях. Негативний імідж артиста міг би знищити цей проект. Тому творці серіалу призупинили зйомки, щоби переписати сценарій і повністю прибрати з нього персонажа Френка Андервуда, якого грав Спейсі.

Цей скандал поховав кар'єру актора. Натяк на це зустрічається в одному з тизерів шостого сезону "Карткового будиночка", де з'являється могильна плита з ім'ям Френка Андервуда. При цьому в роках життя написано 1959 – 2017. Перша дата – це рік народження самого Кевіна Спейсі, а друга – рік, коли пролунали звинувачення на його адресу.

У найпершій сцені першої серії "Карткового будиночка" герой Кевіна Спейсі підійшов до собаки, яку тільки що збила машина. Не відомо, чи можна було допомогти тварині в тій ситуації, проте Френк Андервуд холоднокровно задушив пса, не залишаючи йому шансів на одужання. Приблизно так само вчинили і з самим Спейсі творці серіалу. Коли актор потрапив під каток громадського гніву, його просто поховали, не залишаючи шансів на реабілітацію.

Як помре Френк Андервуд

Нагадаємо, у серіального президента США були величезні проблеми зі здоров'ям. Після замаху на нього в четвертому сезоні, главі держави зробили операцію з пересадки печінки. Його помічник Даг Стампер тоді зробив неможливе, щоб ця операція відбулася. Можливо, причиною смерті Френка Андервуда стануть ускладнення зі здоров'ям. Не менш імовірно й те, що йому помститься хто-небудь із тих, кому Френк свого часу перейшов дорогу, а то і зовсім зіпсував життя. А таких, нагадаємо, тисячі.

Поки що достеменно відомо лише те, що в новому сезоні до особистості Френка будуть ставитися з повагою. Про це виданню Deadline сказала програмний директор Netflix Сінді Холланд.

Тріумф жінки-президента

В кінці п'ятого сезону крісло президента США зайняла Клер Андервуд у виконанні Робін Райт. Тоді її положення в статусі глави держави було ще хитким. А в шостому сезоні вона остаточно затвердиться в цій якості.

Тож навіть якщо б Кевіна Спейсі не викреслили з серіалу, то Клер все одно вийшла на перший план. До такої перестановки сил автори серіалу готувалися вже давно. Наприклад, уперше вона подивилася в камеру, вступивши в негласний змову з глядачем, у фінальній сцені четвертого сезону. Тоді вона разом із Френком холоднокровно спостерігала за стратою американського бранця, після чого президент сказав:

Проте в п'ятому сезоні Клер не бажала спілкуватися з глядачем, як це часто робив Френк. Одного разу вона навіть повернулася до камери і сказала: "Мені сумнівні ваші наміри і підозріла ваша увага. Але нічого особистого — я до всіх так ставлюся". Тож не варто сподіватися, що в шостому сезоні Клер буде ділитися з глядачем своїми міркуваннями.

Політика Клер Андервуд

Френку практично завжди вдавалося знайти вихід із найбезнадійніших ситуацій і домовитися навіть із тими, хто його ненавидів. Однак у декількох ситуація все ж таки він був безсилий. Саме тоді на допомогу йому приходила Клер. Вона прекрасно знала кожного в урядових колах, а також розуміла недоліки свого чоловіка. Завдяки цьому їй вдавалося знайти компроміс і схилити на свій бік будь-якого супротивника. У нових серіях ця політика делікатної підступності обіцяє вийти на новий масштаб.

Кремль в крові

Відносини Андервудів із президентом Росії завжди були напруженими. Будь-яка спроба зблизитися доводила ледь не до скандалу. У попередніх сезонах російський лідер неодноразово виявляв свою симпатію до Клер. Одного разу він її навіть безцеремонно поцілував при всіх.

А в шостому сезоні відносини з Росією обіцяють стати ще більш напруженими. На Instagram-сторінці серіалу з'явилися забруднені кров'ю фото з московським Кремлем. "Президенту Петрову в його трохи складному становищі. Ми брехали занадто довго. Ми вбивці", - написано під цими знімками.

Хто насправді контролює Білий дім?

Шоураннер серіалу Меліса Джеймс Гібсон в інтерв'ю Entertainment Weekly сказала, що в шостому сезоні Клер спробує розібратися, хто насправді є господарем Білого дому. "Це буде однією з головних сюжетних ліній у сезоні… Нові серії покажуть, як вона розплачується за свої високі амбіції і за бажання отримати владу", - сказала шоураннер.

Коханці Клер

В перших сезонах коханцем Клер був фотограф Адам Галлауей. Вона не сприяла романтичним стосункам із ним. Але при цьому повісила у себе в офісі його знімок. Більш тривалими і насиченими стали її стосунки з письменником Томасом Йейтсом, який працював над мемуарами Френка Андервуда. В результаті вона отруїла біографа, щоб таємниці минулого її сім'ї не вийшли на поверхню. Можливо, вона подібним чином вкоротила життя і Френку. Адже в кінці п'ятого сезону вони сильно посварилися. "Якщо вона не вибачиться переді мною – я вб'ю її", - сказав тоді Френк. А такі люди, як Андервуди, відповідають на агресію – ще більшою агресією. Також дуже великою є вірогідність, що у Клер з'явиться новий коханець.

Чим закінчиться серіал?

"Це досить дивно. Я маю на увазі, що ми зняли щось подібне до опери. Я не знаю, наскільки це влаштує глядача. Ви будете здивовані", - заінтригувала Робін Райт в інтерв'ю Net-A-Porter, коли її спитали про кінцівку серіалу. Саме вона виступила виконавчим продюсером всього сезону, а також режисером окремих його серій. При цьому шоураннери серіалу відзначили, що його фінал буде креативним.

Стрімінговий онлайн-сервіс Netflix втратив $39 млн після припинення співпраці з актором Кевіном Спейсі. Збитки сервісу пов'язані з рішенням закриття серіалу "Картковий будинок" після шостого сезону. Через секс-скандал з Кевіном Спейсі зйомки серіалу призупинили, знімальна команда перебувала у вимушеній відпустці. Додаткових збитків зазнали через відмову показувати фільм "Гор", який знаходився на стадії пост-продакшну. У ньому Спейсі зіграв головну роль.

Зараз ви читаєте новину «"Картковий будинок": яким буде останній сезон серіалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі