вівторок, 05 серпня 2008 11:55

Кандидата в президенти ПАР судять за корупцію

Лідер правлячої партії ПАР Африканський національний конгрес, найбільш вірогідний кандидат в президенти ПАР Джейкоб Зума (JacobZuma) з"явився перед судом по звинуваченню в корупції. Про це у вівторок пише газета TheTimes.

На вулиці у будівлі суду зібралися члени АНС і сотні прихильників Зуми, щоб підтримати обвинувачений. Адвокати політика мають намір довести, що лідер АНС звинувачений незаконно. Вони стверджують, що надмірна растянутость судового процесу направлена на те, щоб зробити справедливе вирішення справи неможливим.

Окрім корупції, Джейкоба Зуму звинувачують в здирстві, відмиванні грошей і шахрайстві. У 2005 році його колишній фінанськовий консультант Шабір Шейк (SchabirShaik) був засуджений до 15 років за хабарі, які він нібито давав лідерові АНС. Проте сам Зума рік потому був визнаний невинним.

TheGuardian пише, що від результату нової корупційної справи залежить, чи буде Зума претендувати на пост наступного президента країни.

Як нагадує TheTimes, прихильники Зуми стверджують, що за переслідуванням глави АНС стоїть його політичний супротивник, нинішній президент ПАР Табо Мбеки (ThaboMbeki). Раніше із Зуми вже були зняті звинувачення в згвалтуванні.

Зараз ви читаєте новину «Кандидата в президенти ПАР судять за корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі