субота, 16 лютого 2008 11:51

Канадський мільярдер перекупив "Книгу рекордів Гіннеса"

Канадський мільярдер Джим Петтісон придбав права на видання "Книги рекордів Гіннеса" у британської компанії HIT Entertainment, повідомляє агентство Bloomberg. Бізнесмен через компанію Ripley Entertainment володіє мережею музеїв Believe It Or Not, в яких зібрані всілякі раритети і чудасії.

Сума операції склала 60 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 120 мільйонів доларів), пише Лента.ру з посиланням на The Guardian, за даними якої, крім канадця на покупку Книги рекордів були ще три претенденти.

"Книга рекордів Гіннеса" була вперше видана в 1955 році. На даний час видання виходить в 100 країнах 37 мовами.

До 2001 року правами на видання книги володів алкогольний концерн Diageo, в який входить виробник пива "Гіннес". Потім видання було продане за 90 мільйонів доларів компанії Gullane Entertainment - виробнику телепередач, яка в 2002 році була поглинена HIT Entertainment.

Новий власник бренду раніше використовував його за ліцензією. У музеях Believe It Or Not зберігається найбільша в світі колекція середньовічних інструментів для тортур, чучела тварин з двома головами і шматки Берлінської стіни, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Канадський мільярдер перекупив "Книгу рекордів Гіннеса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі