понеділок, 05 грудня 2022 04:30

Як зберегти побутову техніку на дачі взимку, щоб весною не купляти нову: корисні поради

Як зберегти побутову техніку на дачі взимку, щоб весною не купляти нову: корисні поради
Дача – це місце, де багато хто любить проводити час у теплу пору року, а ось на зиму все перебираються у свої квартири. Фото: ТеплоСпец

Дача – це місце, де багато хто любить проводити час у теплу пору року, а ось на зиму все перебираються у свої квартири.

Однак часто у заміських будинках залишається зимувати багато різної побутової техніки, яка за час холодів та неправильного зберігання може зламатися. Gazeta.ua розповість, як підготувати свою техніку до зимовки, щоб навесні вона була готова допомагати вам проводити час і вам не довелося витрачати гроші на ремонт.

Телевізор

Вийміть з пульта батареї, щоб узимку вони не потекли і не зіпсували прилад. Після цього від'єднайте всі кабелі, а сам телевізор оберніть у щільну суху тканину або папір.

А навесні, перед тим як увімкнути пристрій, дайте йому зігрітися до кімнатної температури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відрізнити заряджену батарейку від розрядженої: знадобиться кілька секунд

Холодильник

Холодильник знеструмте, розморозьте і насухо витріть. Дверцята залиште відчиненими, щоб у ньому не з'явився неприємний запах, а також цвіль.

Пральна машинка

Якщо пральна машинка зберігатиметься в прохолодному приміщенні, просто від'єднайте її від електроживлення та просушіть. Злийте воду зі шлангів, почистіть лоток, витріть манжету барабана.

Якщо у вас є інші електроприлади, то їх також необхідно відключити, протерти сухою ганчіркою або спеціальним засобом для техніки, укутати плівкою від вологи та пилу, але краще відвезти, тому що від зайвої вологи взимку вона може вийти з ладу.

В осінньо-зимовий сезон у будинку може накопичуватися конденсат, який загрожує поширенням цвілі.

Відкладення грибка можуть утворитися в різних місцях і кімнатах. Тому краще запобігти цій проблемі. Цвіль може виробляти алергени, подразники, а іноді токсичні речовини, які потенційно небезпечні для дихальної системи.

Але є один простий лайфхак, що запобігає утворенню грибка. Про нього розповіла австралійська блогерка Аніта Бергес.

Зараз ви читаєте новину «Як зберегти побутову техніку на дачі взимку, щоб весною не купляти нову: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі