середа, 18 серпня 2010 10:59

Кабмін нагородить пожежних та врятує ліси

Кабмін нагородить пожежних та врятує ліси

Перший віце-прем"єр Андрій Клюєв доручив Міноборони Мінагрополітики та МНС вжити невідкладних заходів щодо оснащення 10 вертольотів Міноборони необхідним обладнанням пожежогасіння.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.

"Мінекономіки, Мінпрополітики, Мінфіну, МНС на наступне засідання уряду внести проект рішення уряду щодо утилізації пожежонебезпечних матеріальних цінностей, які зберігаються на підприємстві "Луганський патрон" і є великою небезпекою для регіону. Міністру промислової політики звернути особливу увагу на інші підприємства галузі в технологічному виробництві яких є загроза виникнення надзвичайної ситуації", - зазначив він.

Він наголосив, що протягом останніх двох тижнів уряду вдалося підвищити ефективність заходів з упередження та реагування на пожежі.

"За цей час не було допущено великих пожеж по лісових масивах та торфовищах. Вони ліквідуються на початковому етапі. Вдається уникати загибелі та травмування.Водночас, Віктор Федорович наголосив, що місцева та центральна влада у жодному разі не повинні розслаблятися, бо ситуація є складна. Слід втримати дисципліну та діяти надалі так само ефективно та приймати швидкі і правильні рішення", - підкреслив чиновник.

Він дав доручення Мінфіну та МНС подати пропозиції щодо переоснащення спеціальної пожежної та рятувальної техніки з визначенням джерел фінансування.

"МНС разом в з відповідними органами виконавчої влади у триденний строк повинно підготувати пропозиції стосовно державної нагороди учасників ліквідації пожеж, які особливо відзначилися у складних ситуаціях. Прошу також оцінити шкоду, завдану пожежами. У разі необхідності внести пропозиції щодо допомоги постраждалим, сім"ям, які лишилися без даху. Держкомлісгоспу передбачити підготовку довгострокової програми відновлення лісів", - додав заступник Азарова.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кабмін нагородить пожежних та врятує ліси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі