четвер, 08 січня 2009 09:55

Ізраїль та Ліван почали війну

Ізраїль та Ліван почали війну
Ізраїльські війська відкрили у четвер вогонь по території Лівану у відповідь на ракетний обстріл  з протилежної сторони, повідомила співробітниця армійської прес-служби.

"Можу підтвердити, що ми ведемо у відповідь вогонь по району, звідки були випущені ракети", - сказала вона.

У районі ізраїльського міста Нагарії впали від трьох до п"ять ракет типу "Катюша". Поранені двоє ізраїльтян, трьом потрібна допомога лікарів для виходу з психологічного шоку.

У Нагарії після обстрілу вирішено закрити всі школи. Жителям місць, де впали ракети, наказано залишатися в захищених приміщеннях, в сусідні райони надійшло розпорядження Командування тилу Армії оборони Ізраїлю відкрити бомбосховища, повідомляє місцеве радіо.

Поки невідомо, хто стоїть за обстрілом - першим з початку ізраїльської операції в секторі Газа і третім від закінчення Другої ліванської війни 2006 року. В обох минулих випадках підозри в порушенні затишшя лягли на невеликі палестинські угрупування, які діють на півдні Лівану.

Під час Другої ліванської війни, що проходила в липні-серпні 2006 року, бойовики з шиїтського руху "Хезболла" випустили по півночі Ізраїлю близько чотирьох тисяч ракет різних типів. Після війни "Хезболла" утримувалася від атак на Ізраїль, повідомляє ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль та Ліван почали війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі