понеділок, 24 листопада 2008 16:41

Ізраїль пообіцяв Лівану нові бомбардування

У своєму зверненні до парламенту міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак заявив, що у разі початку нового широкомасштабного конфлікту з угрупуванням шиїтів "Хизбалла" Ізраїль готовий до завдання ударів по цивільній інфраструктурі Лівану, повідомляє AFP.

"Прихід "Хизбалли" в структури влади Лівану дає нам право у разі нового конфлікту атакувати інфраструктури країни", - заявив міністр оборони.

За твердженням Ехуда Барака військова потужність "Хизбалли" виросла в три рази з часу ізраїльсько-ліванського конфлікту влітку 2006 року. Число ракет, використаних "Хизбаллою" для обстрілу ізраїльської території в 2006 році, складало близько 4 тисяч. Зараз, за відомостями прем"єр-міністра, "Хизбалла" має в своєму розпорядженні 42 тисячі ракет.

В ході конфлікту 2006 року Ізраїль завдав ударів по двох цивільних об"єктах Лівану - електростанції і аеропорту Бейрута. В ході цих атак загинули більше 1200 ліванців, в основному, з числа цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль пообіцяв Лівану нові бомбардування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі