вівторок, 08 липня 2008 15:27

Ізраїль переживає найважчу водну кризу за 80 років

В 2008 році Ізраїль зіткнувся найважчою водною кризою за останніх 80 років, заявив глава Управління водних ресурсів Урі Шані.

Багато в чому це викликано кліматичними змінами, зокрема, зменшенням кількості опадів на 100 мільйонів кубічних метрів щорічно.

Рівень води в прибережному підводному водоносному шарі (Coastal Aquifer) опустився нижче за критичну позначку. Посилюється засоленість прісних ґрунтових вод. Процес може виявитися незворотним.

За оцінками фахівців гідрологічної служби, рівень води в Тиверіадському озері, яке є одним з основних джерел прісної води в Ізраїлі, впаде до критичної позначки до грудня 2008 року.

Тим часом, за прогнозами, ситуація з водою в 2009 році буде ще гіршою, ніж в 2008. Управління водних ресурсів Ізраїлю має намір провести низку заходів по боротьбі з кризою, зокрема, обмежити використання води для поливу сільськогосподарських угідь та підвищити ціну на воду, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль переживає найважчу водну кризу за 80 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі