понеділок, 14 січня 2008 08:39

Ізраїль і Палестинська автономія обговорять ключові питання мирного врегулювання

Ізраїль і Палестинська автономія обговорять ключові питання мирного врегулювання
Представники ізраїльського уряду і Палестинської національної адміністрації (ПНА) в понеділок починають обговорення ключових питань мирного процесу, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на британську телекомпанію ВВС.

Як заявив напередодні глава ПНА Махмуд Аббас, його головний парламентер - колишній прем"єр-міністр палестинської автономії Ахмед Курєї зустрінеться в Єрусалимі з міністром закордонних справ Ізраїлю Ципі Ливни. Першу зустріч Ливни і Курєї проведуть віч-на-віч.

За словами Аббаса, "обговорюватимуться всі питання", включаючи статус Єрусалиму, межі майбутньої палестинської держави, ізраїльські поселення на Західному березі річки Іордан, проблеми біженців, безпеки і водних ресурсів.

"Без (вирішення) всіх цих питань ми не зможемо укласти остаточного договору", - підкреслив Аббас. Він пообіцяв палестинцям відмовитися від будь-яких ізраїльських пропозицій, що не включають остаточного врегулювання.

У кінці минулого тижня глава уряду Ізраїлю Ехуд Ольмерт і голова ПНА Махмуд Аббас зустрілися в Єрусалимі й підвели підсумки попередніх зустрічей. Бесіда продовжувалася близько двох годин, більшу частину часу ізраїльський і палестинський лідери провели за закритими дверима.

На цій зустрічі було вирішено, що переговори з основних питань почнуться найближчими днями і вестимуться відповідно до "тришарової моделі": перший "шар" обговорюють Ципі Ливни і Ахмад Курєї, після цього підсумки зустрічі детально опрацьовуються переговорними командами з обох сторін. У разі ж незгоди сторін з якогось питання, до переговорного процесузалучаються Ольмерт і Абу Мазен.
Зараз ви читаєте новину «Ізраїль і Палестинська автономія обговорять ключові питання мирного врегулювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі