пʼятниця, 05 вересня 2008 16:24

Ізраїль дозволив палестинцям озброюватися

Ізраїль дозволив ввезти в Палестинську автономію (ПА) тисячу автоматів Калашникова і боєприпаси до них, передає агентство AssociatedPress з посиланням на анонімну заяву джерела в ізраїльських спецслужбах. Зброя прибула на західний берег річки Іордан з сусідньої Йорданії.

Повідомляється, що, дозволивши постачання зброї, Ізраїль має мету укріпити положення легітимного представника палестинців, президента Махмуда Аббаса.

Влада Аббаса, контролюючого Західний берег, оспорює радикальний ісламський рух ХАМАС, що в 2007 році силою захопив Сектор Газа.

За деякими даними, Махмуд Аббас і прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт домовилися про постачання зброї на двосторонній зустрічі, що відбулася 31 серпня.

Палестинське керівництво поки ніяк не прокоментувало цю інформацію. Наголошується, що Ізраїль і раніше дозволяв ввезення зброї на Західний берег, щоб підтримати Махмуда Аббаса і його прихильників, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль дозволив палестинцям озброюватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі