середа, 20 липня 2011 17:36

З міст зникнуть аптечні кіоски

З міст зникнуть аптечні кіоски

В Україну до кінця поточного року будуть ліквідовані всі аптечні кіоски, які діють у містах.

"Ми ініціювали зміни до ліцензійних умов, в яких передбачена протягом року ліквідація такого явища, як аптечний кіоск", - заявив голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов, зазначивши, що Україна є єдиною країною, в якій лікарські засоби продаються в кіосках.

За словами Соловйова, у Україна 6,5 тис суб'єктів здійснює підприємницьку діяльність, пов'язану з реалізацією лікарських засобів. Вони здійснюють реалізацію лікарських засобів через 22,5 тис місць - аптек, аптечних пунктів та кіосків - і з них 3 тис складають саме аптечні кіоски.

Чиновник повідомив, що 80% аптек на сьогоднішній день знаходяться в місті. Згідно зі змінами до ліцензійних умов, аптечні кіоски в сільській місцевості - загальною чисельністю близько 600 - продовжать свою діяльність, однак для них будуть змінені вимоги щодо торгової площі, а також приділено більше уваги кваліфікації персоналу та умов зберігання лікарських засобів.

Соловйов підкреслив, що в Україні найбільш високий показник за доступністю аптечних пунктів - 1 пункт на 2,4 тис чол. У Данії цей показник становить 1 на 17 тис осіб, у Польщі - 1 пункт на 6 тис осіб.

Зараз ви читаєте новину «З міст зникнуть аптечні кіоски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі