середа, 23 липня 2008 21:44

Італійський сенат заборонив кримінальне переслідування Берлусконі

Італійський сенат, верхня палата парламенту країни, заборонив кримінальне переслідування прем"єр-міністра Сильвіо Берлусконі, відносно якого зараз заведена справа про хабарництво. Ухвалений закон також передбачає судову недоторканність президента Італії та спікерів верхньої та нижньої палати депутатів, але тільки на один термін перебування на посаді.

За ухвалення остаточного тексту закону в сенаті проголосувало 171 депутат, проти висловилося 128 парламентаріїв, шість осіб утрималося.

Таким чином автоматично припиняється заведена проти Сильвіо Берлусконі справа за підозрою в дачі хабара адвокатові Девіду Міллсу, який виступав свідком по іншій корупційній справі проти нинішнього італійського прем"єр-міністра, свідчення якого допомогли главі кабінету міністрів Італії "уникнути великої кількості проблем для нього".

"Прем"єр-міністр Берлусконі весь час хоче більшого, - заявила представник опозиційної Демократичної партії Анна Фінок"яро.- Він не хоче обмежувати себе рамками правосуддя, причому навіть тоді, коли мова йде про вчинки, що були скоєні ним до вступу на посаду", повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Італійський сенат заборонив кримінальне переслідування Берлусконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі