середа, 13 лютого 2008 11:45

Італійські учені виявили, від чого залежить пристрасть між партнерами

Учені з"ясували, що впливає на згасання пристрасті між партнерами. Дослідники Пізанського університету (Італія) виявили гормони-нейтрофіни, які впливають на поступове зменшення бажання в чоловіків і жінок. Експерти встановили, що на початку любовних стосунків рівень змісту цих гормонів в крові значно вищий, повідомляє Shiny Media.

Доктор Петра Бойнтон з Британського співтовариства психологів поспішає додати, що це зовсім не означає, що перший прилив бажання - це кращий час у відносинах. Вона застерігає від спроб жалкувати про втрачені емоції, запевняючи, що зрілі стосунки цінніші. Крім того, Бойнтон указує, що подальші дослідження безумовно закінчаться спробами синтезувати даний гормон.

У крові закоханої жінки також зростає рівень тестостерона. У пар, стосунки яких тривають рік або два роки, спостерігався знижений рівень "гормонів любові", навіть якщо їх відносини є благополучними. Натомість у них виявлений високий рівень окситоцина - гормону, що підсилює вироблення молока у жінок після народження дитини.

Виявлено, що окситоцин діє на емоційну сферу чоловіків і жінок. Він викликає доброзичливу прихильність один до одного, примушує вірити словам партнера.

Щоб відстрочити таку сумну долю, яка загрожує відносинам, можна, наприклад, спробувати позбавити себе інших чинників, що впливають на зниження лібідо. Для цього, запевняють експерти, необхідно правильно харчуватися (уникати фастфудов), прагнути не піддаватися стресу (стрес сприяє виробленню гормону кортізолу, відомого своїм негативним впливом на лібідо), а також вчасно лягати спати (щоб не почуватися виснаженим після робочого дня). ФактNews.
Зараз ви читаєте новину «Італійські учені виявили, від чого залежить пристрасть між партнерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі