четвер, 03 липня 2008 17:40

Італійські шахраї спустошують онлайн-рахунки студентів і пенсіонерів

В Італії співробітники правоохоронних органів заарештували групу шахраїв, яка грабувала онлайн-рахунки і кредитні картки сотень клієнтів "Пошти Італії". За весь час шахраям вдалося зняти з рахунків близько мільйона євро.

Протягом року в поліцію надходили численні скарги від жителів міста Болонья. Скаржилися, в основному студенти і пенсіонери, що з їх поточних онлайн-рахунків, кредитних карток, відкритих при національній поштовій службі "Пошта Італії", регулярно знімаються деякі суми грошей.

Під час розслідування поліція виявила, що йдеться про комп"ютерне шахрайство. Рік тому жителям Болоньї було відправлено близько мільйона електронних листів-пасток, де повідомлялося про те, що клієнтам "Пошти Італії" необхідно відвідати один з сайтів і пройти перереєстрацію.

Як виявилось, це сайт-дублер був відкритий на короткий час спеціально для збирання особистої інформації, логінів і паролів доступу до поточних рахунків і кредитних карток клієнтів.

Володіючи цими даними, злочинній групі вдалося зняти з рахунків близько одного мільйона євро.

До речі, в Україні проблема обкрадання рахунків через Інтернет так само актуальна. Останнім часом почастішали випадки шахрайства з пластиковими картами, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Італійські шахраї спустошують онлайн-рахунки студентів і пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі