середа, 01 липня 2009 12:54

Італійці продовжують рахувати жертв вибуху на вокзалі

Італійці продовжують рахувати жертв вибуху на вокзалі

У Італії померли дві маленькі дитини, які отримали сильні опіки в результаті вибуху газових цистерн на вокзалі італійського міста Віареджо. Лікарі майже добу боролася за життя дітей, проте врятувати їх не вдалося.

У опіковому центрі флорентійської клініки Meyer помер хлопчик Лоренцо, якому було всього 2,5 роки. Близько доби лікарі боролися за життя дитини, у якої були обпалені 90% шкірного покриву. На жаль, врятувати малюка так і не вдалося.

Безсилі виявились і медики педіатричної клініки Bambin Gesе в Римі, куди на гелікоптері відразу ж після вибуху була доставлена трирічна дівчинка з множинними опіками. У вівторок представник італійського Мінохоронздоров"я помилково повідомив про її смерть, проте дитина тоді ще була жива, хоча і знаходилась в критичному стані. В середу вранці дівчинка померла, так і не прийшовши до тями. Ім"я дитини поки встановити не вдалося. Судячи з усього, батьки дівчинки загинули під час нічної трагедії у Віареджо.

Таким чином, кількість жертв вибуху цистерн зі зрідженим газом в середу вранці досягла 16 осіб. Ще три людини поки числяться зниклими без вісти.

Пожежники і рятувальники зі Служби цивільної оборони продовжують розбирати завали двох житлових будинків, які були зруйновані вибуховою хвилею.

Близько 300 людей, які проживали поблизу залізничного вокзалу, було евакуйовано і в даний час розміщено у знайомих, в готелях, в спортзалі місцевої школи і у величезних наметах, розбитих біля будівлі муніципалітету Віареджо.

Сьогодні - день трауру в курортному місті Віареджо (узбережжя Тірренського моря), де продовжуються пошуково-рятувальні роботи після вибуху газу на залізничному вокзалі, що стався в ніч з понеділка на вівторок. У постраждале місто прибув прем"єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі. Він оголосив про рішення уряду проголосити Віареджо і околиці зоною лиха і терміново виділити спеціальні асигнування на допомогу тим, хто втратив дах, і родичам загиблих.

Різні джерела називають різні цифри загиблих - 13 і 14 людей, при тому, що ще декілька жителів числяться зниклими без вісти. Вранці було евакуйовано населення всього центру міста, щоб створити безпечні умови для відкачування залишків зрідженого газу з цистерн товарного потягу, що зійшов з рейок.

Профспілка залізничників Італії проводить сьогодні одногодинний національний страйк на знак протесту проти "проблем технічної відсталості галузі".

Канцелярія римського урядового палацу Кіджі повідомила в зв"язку з цим про відміну візиту Сильвіо Берлусконі до Лівії, запланованого на 3 липня. Прем"єр, на запрошення лівійського лідера Муаммара Каддафі, повинен був виступити на 15-ій сесії Африканського Союзу на вищому рівні.

Нагадаємо, потужний вибух стався після того, як близько опівночі товарний потяг, що слідував у напрямі міста Пізи, зійшов з рейок, ледве минувши вокзал Віареджо. В результаті вибухнули декілька вагонів-цистерн зі зрідженим газом. Внаслідок вибуху поблизу вокзалу Віареджо обрушились декілька будівель, зокрема два житлових будинки, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Італійці продовжують рахувати жертв вибуху на вокзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі