середа, 24 червня 2009 17:16

Іранська опозиція припинила акції протесту

Іранська опозиція припинила акції протесту
У Тегерані припинилися виступи прихильників опозиції, місто заспокоїлося, передає в середу ВВС з посиланням на місцевих жителів. Інформації про сутички в іранській столиці у вівторок не надходило.

Опозиція закликає провести в четвер день трауру по загиблих в результаті сутичок. Її прихильники тепер застосовують м"якші методи протесту - вони використовують плакати, викрикують гасла з дахів, включають фари машин.

Протести і сутички з органами правопорядку почалися в Ірані після президентських виборів 12 червня, в результаті яких діючий президент Махмуд Ахмадінежад істотно випередив свого найближчого суперника Мір Хоссейна Мусаві.

Мусаві заявляв, що підсумки виборів сфальсифіковані. Опозиція висунула вимогу проведення нового голосування. На вулиці Тегерана вийшло близько 100 тис. противників Ахмадінежада, в суботу було затримано більше 450 людей, загинуло, за різним даним, від 10 до 20 осіб.

Іранські правлячі кола не мають наміру переглядати підсумки виборів. Керівник Ісламської республіки аятола Алі Хаменеї закликає іранців зберігати мир і спокій.

Ахмадінежад і новий кабінет міністрів приймуть присягу в період з 26 липня до 19 серпня, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Іранська опозиція припинила акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі