понеділок, 12 липня 2010 08:59

Іноземців застерігають від подорожей Україною

Іноземців застерігають від подорожей Україною

Щоб дізнатися уявлення іноземців про Україну, досить погортати сторінки іноземних путівників. З приємного про Україну там лише загальні слова про "країну соборів", та "першу слов'янську державу на теренах Європи". Далі - застереження.

В закордонних путівниках Україну описують так: українці п'ють жахливу воду - з-під крану, замість кави - розчинну гидоту, обожнюють їсти величезними шматками чистий жир - тобто сало. В Україні смачна горілка, вбиті дороги й рвані рушники у готелях.

Озброївшись цією інформацією, до України приїжджають закордонні туристи - звісно лише ті, що не з лякливих.

Єдина у Німеччині турагенція, що спеціалізується саме на Україні одразу чесно попереджає клієнтів: якщо звикли до комфорту - вам не сюди. Кажуть, пристойних готелів в Україні мало. І ціну вони ломлять зовсім не європейську.

Власники готелів цього не приховують. Номер стандарт у київському готелі п'ятизіркового рівня - середня ціна 200 євро на добу. За делюкс - всі 400 євро. Це вдвічі дорожче аналогічних апартаментів в будь-якій Європейській столиці.

За цю ціну в столиці України бодай можна сподіватися почути від персоналу англійську. У більшості ж закладів Криму, гостям доведеться спілкуватися жестами, попереджають іноземні путівники. Ніхто не хоче витрачатися на навчання персоналу.

Труднощі перекладу заважають іноземцям втамовувати й культурний голод. Спробуй знайди ті Мармурові печери без вказівника латиницею. Подорожувати півостровом на авто - взагалі екстрім, адже попередження про небезпеку на дорозі - теж тільки для своїх.

За словами мера Ялти, місцева влада нагальність проблеми усвідомила і обіцяє до кінця року привести до належного вигляду набережну та почепити вказівні знаки.

Приклад того, як знання мови перетворюється на капітал,наочно демонструють на Івано-франківщині. Тут цілий рік приймають мандрівників з усієї Європи - розвивають так званий "зелений туризм". Із гостями господарі вільно розмовляють німецькою, італійською та на всю Коломию в них нема конкурентів.

Їхати на східну Україну жоден іноземний путівник взагалі не рекомендує - нема, пишуть, чого там дивитися. Вітчизняні туроператори планують зламати стереотип, проводячи екскурсії по спортивних базах, де готуються українські спортсмени.

Туроператори скаржаться, що навіть з найкреативнішими ідеями без участі держави іноземного туриста не завоюєш. Україна вже другий рік на туризмі економить.

ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Іноземців застерігають від подорожей Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі