понеділок, 21 травня 2007 14:45

Індонезійський рибалка виловив стародавню диво-рибу (ФОТО)

Біля узбережжя індонезійської провінції Північна Сулавесі спіймали кистеперу рибу - целаканта, що відноситься до виду, який вважався вимерлим 60 мільйонів років тому.

Цей рідкісний успіх дався в руки рибакові Юстінусу Лахама і його синові. Спійману рибу вони протягом години тримали у себе вдома. А після того, як дізналися від сусідів про те, яка вона рідкісна, целаканта випустили в обгороджену ділянку моря, де вона прожила ще 17 годин. Учені зустріли цю новину з великим здивуванням. Кистепері риби живуть на глибині 60 метрів і поза цим середовищем можуть, як до цих пір вважалося, прожити не більше двох годин.


Спійманий індонезійськими рибаками коєлакант мав довжину 131 см і важив 51 кг. Перший раз кистеперу рибу зловили біля берегів Сулавесі в 1998 році. Це сталося через 60 років після того, як в грудні 1938 року в Південній Африці недалеко від Іст-Лондона була вперше виловлена ця риба з плавниками, що віддалено нагадували руки або ноги. Причому у неї виявилися легені. До цього випадку учені знаходили тільки скам"янілі залишки кистеперих. Перший живий целакант провів переворот в палеонтології, пише Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Індонезійський рибалка виловив стародавню диво-рибу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі