середа, 01 квітня 2009 15:16

Індія нарощує потужність флоту

Індія нарощує потужність флоту
До 2022 року військово-морські сили Індії планують мати в своєму складі 160 бойових кораблів і 300 літаків. Про це заявив начальник штабу ВМС Індії адмірал Суреш Мехта на церемонії прийняття на озброєння 105-метрового патрульного корабля "Сурі".

За словами Мехта, на сьогодні ВМС країни працюють над покращенням військової потужності фота, значний досвід військові отримали під час терористичних атак в Мумбаї в листопаді 2008 року.

Усі прибережні штати Індії вже отримали вказівки створити спеціалізовані підрозділи берегової поліції. За участі ВМС безпека берегових районів забезпечуватиметься на трьох рівнях - підрозділів флоту, берегової охорони, а також місцевих правоохоронних органів.

Сьогодні Індія є однією з провідних світових держав з витрат на оборонні потреби. Зокрема, на закупівлю оборонної продукції в найближчі 2-3 роки Делі екстренно планує виділити близько $10 млрд, повідомляє Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Індія нарощує потужність флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі