пʼятниця, 18 липня 2008 10:00

Індійський уряд звинуватили в скупці голосів парламентаріїв

Уряд Індії, сформований в основному з членів правлячої Партії Конгресу, звинуватили в скупці голосів парламентаріїв. За твердженнями британської TimesOnline, що посилається на якогось індійського депутата, кожен голос правляча партія оцінює в 250 мільйонів рупій, або 5,8 мільйона доларів.

Голоси трьох депутатів Партія Конгресу дістала, назвавши один з аеропортів на честь батька лідера невеликої регіональної партії. Ще декілька осіб голосуватимуть за вигідні уряду законопроекти після того, як їх вирішили звільнити з в"язниці; четверо з них сиділи за вбивство.

До такого екзотичного способу збільшення чисельності своїх прихильників в парламенті Партія Конгресу приступила через те, що число опозиціонерів в законодавчих зборах Індії дуже велике. Сильного удару по позиціях правлячої партії було завдано після того, як з ними посварилися комуністи, партія яких займає третє за чисельністю місце в парламенті. За підрахунками TheTimes, на стороні уряду в даний час виступають 260 парламентаріїв, проти - також 260. Боротьба розгорнулася за симпатії депутатів, які не визначилися, - 6 незалежних і 17 представників дрібних політичних рухів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Індійський уряд звинуватили в скупці голосів парламентаріїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі