понеділок, 04 лютого 2008 18:02

Інавгурація Тадіча відбудеться в День державності

Обраний президент Сербії Борис Тадіч, ймовірно, прийме присягу в день державності, який в країні відзначається 15 лютого, повідомив місцеві ЗМІ спікер парламенту Олівер Дуліч.

День державності - головне національне свято, пов"язане з черговими роковинами першого повстання сербів в 1804 році проти турецького ярма. Цього ж дня - 15 лютого - пройде велике церковне свято Стрітення Господнє.

Текст присяги, яку промовить президент на урочистому засіданні Народної скупщини (парламенту), починається зі слів: "Присягаю всі свої сили присвятити збереженню суверенності і цілісності території республіки Сербії, включаючи Косово і Метохію як її складову частину...".

На виборах президента країни, що відбулися в неділю, за підсумками обробки 98,8% бюлетенів кандидат від Демократичної партії, діючий президент Тадіч, набирає 50,57% голосів, а його опонент, лідер Сербської радикальної партії Томіслав Ніколіч - 47,71%.

Остаточні результати голосування Республіканська виборча комісія зобов"язана оповістити до 20.00 місцевого часу 7 лютого, тобто, через 96 годин після закриття виборчих дільниць.

Президент країни обирається строком на п"ять років, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Інавгурація Тадіча відбудеться в День державності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі