середа, 21 січня 2009 16:26

Інаугураційний вірш став бестселером в США

Вірш в прозі "Praise Song for the Day" ("Хвалебна пісня дню"), написаний поетесою Елізабет Александр і прочитане нею на церемонії інавгурації Барака Обами 20 січня, очолило рейтинг поетичних бестселерів в інтернет-магазині Amazon.com.

"American Sublime", остання збірка Елізабет Александр, опублікована в 2005 році, піднялася в рейтингу Amazon.com на третє місце в поетичній категорії. Видавництво Graywolf Press випустить вірш окремою книжечкою стотисячним тиражем 6 лютого.

У вірші Александр мова йде про повсякденні людські заняття і любов. Там є, наприклад, такі рядки: "Жінка з сином чекають автобуса. Фермер дивиться на мінливе небо. Вчитель говорить: "Візьміть олівці. Приступайте".

Елізабет Александр, професор Єльського університету, стала четвертим поетом, якому довелося читати вірші на інавгурації президента США. Першим був Роберт Фрост, який прочитав на інавгурації Джона Кеннеді "The Gift Outright". Інші двоє - Міллер Уїльямс і Мая Анджелу - виступали на церемоніях вступу до посади Біла Клінтона, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Інаугураційний вірш став бестселером в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі