понеділок, 27 лютого 2023 17:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат попередив про ракети, яких у Росії надлишок

Ігнат попередив про ракети, яких у Росії надлишок
У загарбників є багато зенітних керованих ракет С-300. Фото: eastnews.ua

У Росії є дуже багато зенітних керованих ракет С-300.

Вони дозволяють окупантам економити дорогі "Калібри" та "Іскандери", сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Obozrevatel TV

Війська РФ запускають ракети С-300 по балістичній траєкторії. Але вони неточні й можуть падати "де завгодно".

"Ракети С-300 у них у серйозному надлишку, тому, очевидно, економлячи крилаті ракети, "Іскандери", вони почали застосовувати і Х-22, і С-300 саме по балістичній траєкторії", – сказав Ігнат.

Речник сумнівається, що ворог зберігає свої зенітні керовані ракети на складах у належних умовах. Схоже, їх не планували використовувати проти України. Близько пів року після початку вторгнення не було повідомлень про застосування Росією С-300.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ атакувала Україну ракетами, але щось пішло не так

"А потім почалися прильоти по Миколаєву, по Харкову. Не могли з'ясувати спочатку, що це за тип ракет такий летить, тому що зафіксувати його вкрай складно, хвилина часу – і воно прилітає. Потім за уламками визначили, що це "трьохсотки", – розповів він.

Це означає, що ворог економить високоточну далекобійну дорогу зброю.

"Чим далі відстань пуску ЗКР С-300, тим більша неточність, тому вони можуть не попадати, падати будь-де. А в такому випадку підозрюють, що ці ракети непридатні", – сказав Ігнат.

В окупантів залишилось багато ЗРК "Бук", "Панцир" і "Тор". Проте агресор використовує ракети, які взяли зі складів зберігання без перевірки.

"На полігоні "Ягорлик" Повітряні сили щорічно проводили (раніше це було в Криму) випробування ЗРК. Це були бойові стрільби та дослідні стрільби. Тобто брали з партії ракету та визначали, чи придатна вона, чи ні для постановки на бойове чергування. І потім проводився пуск із тієї ж партії вже іншою ракетою і підтверджувалося, що партія готова до того, що ставити її на чергування. Таким чином окупанти просто, можливо, без перевірки беруть їх і застосовують", – сказав полковник.

Росія протягом місяця виробляє 20-22 ракети "Калібр" і до 20 ракет типу Х-101.

Саме тому інтенсивність обстрілів України спадає, сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат попередив про ракети, яких у Росії надлишок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі