понеділок, 02 лютого 2009 11:45

Хіларі Клінтон здійснить свій перший зарубіжний візит до Японії

Хіларі Клінтон здійснить свій перший зарубіжний візит до Японії
Державний секретар США Хіларі Клінтон здійснить свій перший зарубіжний візит до Японії, і він може відбутися вже в середині лютого. Про це повідомляють в Токіо з посиланням на високопоставлене джерело в американській адміністрації.

За його даними після Японії Хіларі Клінтон відвідає також Південну Корею та Китай. У Токіо держсекретар США проведе переговори з прем"єр-міністром Таро Асо і главою МЗС Хирофумі Накасоне.

Вибір Японії для першого зарубіжного візиту глави американського зовнішньополітичного відомства покликаний підкреслити увагу, яку Вашингтон приділяє своєму далекосхідному союзникові.

У Токіо побоювалися, що адміністрація президента Барака Обами може внести нові нюанси до своєї азіатської політики

У Токіо останнім часом побоювалися, що адміністрація президента Барака Обами може внести нові нюанси до своєї азіатської політики, змістивши в ній акцент на активізацію діалогу з Китаєм.

В ході поїздки до Токіо, Сеула та Пекіну Хіларі Клінтон, як очікується, насамперед має намір обговорити перспективи шестисторонніх переговорів про ліквідацію ядерної програми КНДР, що зайшли зараз в безвихідь. У них беруть участь обидві корейські держави, Китай, Росія, США та Японія.

Пхеньян останнім часом зробив низку різких кроків, які ставлять під сумнів досягнуті раніше домовленості про демонтаж його ядерної програми. Він посилається при цьому на ворожу політику з боку Сполучених Штатів та Південної Кореї, передає ІТАР-ТАРС..

Раніше висловлювалися припущення, що Клінтон здійснить свій перший зарубіжний візит на Близький Схід або до Афганістану, яким адміністрація Обами приділяє підвищену увагу. Проте, як вважають, Вашингтон поки не готовий в деталях сформулювати свою нову політику в цих кризових районах.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон здійснить свій перший зарубіжний візит до Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі