неділя, 01 червня 2008 15:10

Хакери зламали сайт марсіанської місії NASA

Сайт, на якому розміщується інформація про місію американського апарату з дослідження Марса "Phoenix", піддався атаці хакерів.

Представник групи учених, що відповідають за здійснення місії, Сара Хаммонд розповіла, що хакери зламали офіційний сайт проекту і видалили з нього розміщене в п"ятницю інформаційне повідомлення. Замість нього комп"ютерні зломщики залишили свій підпис і посилання на якийсь іноземний сайт.

На час усунення проблеми, роботу офіційного сайту місії, хостинг якому надав Університет Арізони, довелося припинити, йдеться в повідомленні.

PhoenixMarsLander новий амбітний проект американського аерокосмічного агентства по дослідженню Червоної планети. Його метою є збір наукових даних, які повинні допомогти фахівцям відповісти на питання, чи могло на Марсі існувати органічне життя. Приблизна вартість проекту, за оцінками американських ЗМІ, складає 420 мільйонів длр.

Марсоход Phoenix стикнувся з поверхнею Марса 26 травня. Місія апарату розрахована на 90 днів. За цей час за допомогою спеціального устаткування він спробує виявити воду і сліди з"єднань, які, можливо, проллють світло на історію Червоної планети.

На самому початку місії NASA зіткнулося з несподіваними труднощами. На другий день свого перебування на Марсі Phoenix повинен був відкрити замок, який фіксує 2-метрову механічну руку, за допомогою якої він повинен викопати траншею в льоду завглибшки до 1 м і доставити отримані зразки грунту в міні-лабораторії посадочного апарату. Проте через проблеми з одним із двох орбітальних космічних апаратів, що ретранслює команди із Землі, зв"язок з апаратом був загублений. Фахівцям, проте, досить швидко вдалося усунути неполадки і привести руку-маніпулятор.в робочий стан. Зонд вже передав на Землю серію знімків і перші виміри, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Хакери зламали сайт марсіанської місії NASA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі