вівторок, 16 березня 2010 18:32

Губернатор Вінниччини назвав ідеальних кандидатів на своє крісло

Губернатор Вінниччини назвав ідеальних кандидатів на своє крісло

16 березня на прес-конференції діючий голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський заявив, що потрібно прийняти факт, що в області буде інший губернатор.

"Я нічого не буду робити, щоб когтями втриматись за це крісло. Поступлюсь своїм місцем безболісно. Можна відійти, подивитись, що буде в іншій системі. Перспектив у Вінницькій області багато. Головне - бажання. Це навіть ненормально, коли посада для людини понад усе. Ненормально, коли з крісла виносять вперед ногами. В Уряді працює багато моїх друзів. Але політика є політика. Команда Вінницької облдержадмінстрації за професійним рівнем є одна з найкращих в Україні. І її потрібно залишити. Хотілося б, щоб на посаду губернатора прийшла професійна людина. Тоді з нею будуть нормальні взаємовідносини. Якщо ж пришлють когось, щоб переламати область через коліно, зробити тут систему відкатів та взяти окремі галузі на контроль, я цю людину не підтримаю", - сказав він.

Найбільш ідеальною кандидатурою губернатора Вінниччини Домбровський вважає діючого голову облдержадміністрації Григорія Заболотного.

"Також ідеально б підійшов голова Вінницької міської ради Володимир Гройсман. Інша справа, чи потрібно це їм, чи хочуть вони цього," - додав губернатор.

Призначення майбутнього губернатора за політичним принципом назвав неправильним.

"Наприклад, губернатором може бути Татусяк. Це буде означати, що партія Балоги ввійшла у коаліцію. І тоді Вінницьку область віддають Єдиному центру. Хоча Татусяка я теж вважаю патріотом Вінницької області. Я поважаю його, маю товариські стосунки. Якщо це буде Бевз, значить в коаліції Комуністична партія, і їй віддадуть область. Від Партії Регіонів це може бути Антемюк, чи, можливо, хтось інший. Але це неправильний підхід. У нас є Валерій Вікторович Коровій, який набагато сильніше готовий до посади губернатора. Кандидатура Чернія від Блоку Литвина теж може розглядатись. Від Партії Регіонів - Спірідонова, це суперпрофесіонал", - зазначив Домбровський.

Сергій Татусяк обіймав посади заступників облради та облдержадміністрації, був народним депутатом. Голова міжнародної організації "Україна-Польща-Німеччина", президент корпорації "Укрмостобуд".

Віктор Антемюк очолює обласний осередок Партії Регіонів. Почесний президент концерну "Укртраст", президент благодійного фонду "Довіра".

Валерій Бевз - народний депутат України від Комуністичної партії.

Валерій Коровій, Василь Черній, Любов Спірідонова - заступники голови Вінницької держадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Вінниччини назвав ідеальних кандидатів на своє крісло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі