пʼятниця, 22 серпня 2008 18:37

Грузія: Визнання Росією незалежності Абхазії та ПО нічого не означає

Можливе одностороннє визнання Росією незалежності Абхазії та Південної Осетії нічого не означатиме. Про це в п"ятницю заявила глава МЗС Грузії Катерина Ткешелашвілі на брифінгу в Тбілісі.

"Якщо Росія зробить такий крок в односторонньому порядку (визнає незалежність Абхазії та Південної Осетії), цим вона ще раз проявить ті наміри, що були у неї, коли вона зробила військове вторгнення на територію Грузії", - зазначила Ткешелашвілі.

"Ніяких серйозних юридичних наслідків цього не буде, тому що одностороннє визнання з боку Росії в даному випадку нічого не означає для міжнародного співтовариства, оскільки це протирічить міжнародному законодавству", - сказала глава МЗС.

"Це буде небезпечним для самого політичного іміджу Росії, вже додатково до того, що вже сталося", - додала вона.

"Думаю, що в цьому ніякої практичної небезпеки немає, тому що суверенітет і територіальна цілісність Грузії визнані всім міжнародним співтовариством і зараз єдина країна, що це ставить під сумнів, це Росія", - зазначила міністр, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія: Визнання Росією незалежності Абхазії та ПО нічого не означає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі