вівторок, 02 вересня 2008 11:15

Грузія вимагає виведення миротворців СНД з Абхазії

Посол Грузії в Білорусі Давид Залкаліані направив у виконком СНД ноту грузинського уряду про вихід з угоди про перебування колективних сил з підтримки миру в зоні конфлікту в Абхазії від 2003 року. "Вчора, 1 вересня я передав ноту у виконком СНД", - передають слова посла "Вести".

"Грузія вимагає виведення миротворчих сил СНД з Абхазії, - сказав дипломат. - Росія своїми діями проти Грузії зруйнувала раніше існуючий миротворчий формат, передбачений даною угодою".

Раніше Грузія в односторонньому порядку вийшла зі складу Змішаної контрольної комісії (ЗКК) з врегулювання грузино-осетинского конфлікту. Як йдеться в заяві Держміністра Грузії з питань реінтеграції Темура Якобашвілі, це зроблено згідно з розпорядженням уряду Грузії від 29 серпня. У заяві держміністра наголошується, що в результаті анулювання змішаної контрольної комісії втратили силу всі акти та угоди, прийняті в рамках ЗКК, анулюваний мандат змішаних миротворчих сил.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Грузія вимагає виведення миротворців СНД з Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі