субота, 30 серпня 2008 17:21

Грузія вийшла з Московської угоди про припинення вогню

Апарат держміністра Грузії з питань реінтеграції оголосив Московську угоду про припинення вогню та розділення сил від 14 травня 1994 року таким, що втратив силу. Про це сказано в заяві, поширеній апаратом держміністра в суботу 30 серпня.

"Апарат держміністра Грузії з питань реінтеграції правочинний оголосити Московську угоду про припинення вогню та розділення сил від 14 травня 1994 року таким, що втратив силу", - йдеться в заяві, отриманим агентством "Новости-Грузия".

При цьому наголошується, що під час ухвалення даного рішення грузинська сторона керувалася ухвалами парламенту Грузії "Про миротворчі сили, розташовані на території Грузії" від 18 липня 2006 року та "Про окупацію територій Грузії Російською Федерацією", прийнятій 28 серпня 2008 року, а також надзвичайним розпорядженням уряду Грузії від 27 серпня 2008 року".

В той же час уряд Грузії підтверджує вірність угоді з шести пунктів, досягнутій за посередництва президента Франції Ніколя Саркозі в серпні 2008 року, і заявляє, що розглядає його як єдиний діючий документ відносно Абхазії та Цхінвальського регіону, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Грузія вийшла з Московської угоди про припинення вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі