четвер, 18 вересня 2008 16:43

Грузія продовжила режим НС на території Абхазії і Південної Осетії

Парламент Грузії в четвер ухвалив рішення про продовження до 3 жовтня надзвичайного стану "на території Абхазької автономної республіки, колишньою Південноосетинської автономної області і деяких інших районів Грузії, контрольованих військами РФ", передає ІТАР-ТАСС.

Рішення про введення НС на цих територіях було ухвалене грузинським парламентом 3 вересня строком на 15 днів - до 18 вересня. Цього ж дня був скасований військовий стан. Він був введений 9 серпня строком на 15 днів і продовжений 23 серпня до 8 вересня. Скасована і загальна мобілізація.

Як заявив 3 вересня голова парламенту Грузії Давид Бакрадзе, відміна військового стану "ніяк не означає відмови від деокупації території всієї країни, насамперед територій Абхазії і Цхинвальського регіону".

Грузія заявляє про анексію її територій. Парламент країни оголосив всі Збройні сили Росії на території Грузії окупаційними і незаконними, і доручив уряду перервати дипвідносини з Москвою.

Зараз ви читаєте новину «Грузія продовжила режим НС на території Абхазії і Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі