середа, 01 жовтня 2008 13:34

Грузія хоче забезпечити міжнародне невизнання Абхазії і Осетії

Грузія хоче забезпечити міжнародне невизнання Абхазії і Південної Осетії. Про це заявив Президент Грузії Михайло Саакашвілі в інтерв"ю британської "TheFinancialTimes".

При цьому, за словами грузинського президента, Грузія добиватиметься висновків Міжнародного суду ООН і Суду з прав людини.

"У короткостроковій перспективі ми хочемо показати, що Грузія вистояла і може досягти серйозної дипломатичної і юридичної підтримки нашої позиції", - відзначив Саакашвілі.

Він також заявив, що хоче побудувати Грузію на основі вільного ринку, демократичних і ненаціоналістичних цінностей з тим, щоб стати своєрідним Гонконгом або Сінгапуром на Кавказі.

Відповідаючи на питання, чи спровокував він російську окупацію частини території тим, що відкрив вогонь в Південній Осетії, Саакашвілі відзначив, що інакше Грузія "повинна була б втратити територію без єдиного пострілу".

Після російсько-грузинської війни на початку серпня Росія заявила про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії. Окрім Росії незалежність цих двох територій визнала ще Нікарагуа.

Зараз ви читаєте новину «Грузія хоче забезпечити міжнародне невизнання Абхазії і Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі