четвер, 10 січня 2008 10:04

Грузинська опозиція отримала дозвіл на багатотисячний мітинг

Грузинська опозиція отримала дозвіл на багатотисячний мітинг
Мерія Тбілісі задовольнила заявку "об"єднаної опозиції" на проведення мітингу в центрі міста 13 січня. У клопотанні було вказано, що в акції, спрямованій проти фальсифікації результатів президентських виборів, візьмуть участь до ста тисяч осіб. Тим часом представники опозиції відзначили, що розраховують зібрати на мітинг до 200 тисяч своїх прихильників. Мітингувальники мають намір вимагати прямого телеефіру для Левана Гачечіладзе (кандидата в президенти від "об"єднаної опозиції"), а також проведення другого туру виборів.

9 січня ЦВК Грузії, ґрунтуючись на попередніх даних, оголосила про перемогу колишнього президента республіки Міхаїла Саакашвілі на дострокових виборах. Офіційні результати голосування будуть названі 13 січня.

Тим часом "об"єднана опозиція", в яку входить дев"ять політичних сил, наполягає на тому, що її кандидат виграв вибори чи, принаймні, пройшов у другий тур. Опоненти влади пообіцяли оспорити результати голосування в суді, а також почати "перманентні акції протесту", якщо ЦВК не зважить на їхню точку зору.

Перший масовий мітинг опозиції після виборів відбувся 6 січня. У акції протесту, на яку організатори планували зібрати близько ста тисяч своїх прихильників, взяли участь близько десяти тисяч осіб. Наступний мітинг, призначений на 8 січня, був скасований: представники опозиції заявили, що мають намір поки що боротися за перегляд підсумків виборів юридичними методами, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція отримала дозвіл на багатотисячний мітинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі