пʼятниця, 17 червня 2022 12:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Грозєв розказав, за що могли відсторонити російського генерала Дворнікова

Грозєв розказав, за що могли відсторонити російського генерала Дворнікова
Зараз російському воєначальнику ніхто не довіряє. Фото: mil.ru

Російський генерал Олександр Дворніков, якого у квітні призначили командувачем російських військ в Україні, часто зловживав алкоголем і віддавав необдумані накази під час війни у Сирії.

Це стало причиною відмов підлеглих їх виконувати, заявив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв. Зараз російському воєначальнику ніхто не довіряє.

"У нього були проблеми з алкоголем. Траплялися ситуації, коли він уночі вирішував почати війну без жодної розвідувальної підтримки. Йому не підкорялися і просто ігнорували. Водночас розписувати стратегію він може", - наголосив Грозєв.

Путінські найманці з приватних військових компаній, які воювали у Сирії під проводом Дворнікова, розповідали, що там він багато пиячив і мав конфлікти з іншими військовими.

Дворнікова, ймовірно, усунули з посади через незадовільні результати кремлівської "спецоперації" проти України. Тепер замість Дворнікова командує всім генерал Геннадій Жидко, який 2016-го був начальником штабу угруповання збройних сил РФ у Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США мають "крота" серед найвищого керівництва Росії - Грозєв

Геннадій Жидко народився 12 вересня 1965-го в узбекистанському селі Янгіабад. Закінчив Ташкентське вище танкове командне училище. Пройшов шлях від командира взводу до командира дивізії у 27-й гвардійської мотострілецької дивізії Приволзького і Приволзько-Уральського військового округів із пунктом базування в селі Тоцьке Тоцького району Оренбурзької області. Потім був командиром 92-го мотострілецького полку з пунктом базування в Душанбе. Торік у листопаді його призначили заступником міністра оборони - начальником головного військово-політичного управління російської армії.

Про те, що Дворнікова, якого кілька місяців тому призначили керувати окупаційними військами РФ, відсторонили від командування, повідомляли американські ЗМІ. Також президент Росії Володимир Путін звільнив генералів, які керували наступом на Харків і Чорноморським флотом.

Зараз ви читаєте новину «Грозєв розказав, за що могли відсторонити російського генерала Дворнікова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі