пʼятниця, 03 червня 2022 20:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін поставив керувати окупантами в Україні "політрука"

Путін поставив керувати окупантами в Україні "політрука"
Президент РФ Володимир Путін вішає орден російському генералу Геннадію Жидку. Фото: ТАСС

Замість російського генерала Олександра Дворнікова угрупуванням окупаційних військ в Україні вже тиждень командує генерал Геннадій Жидко.

Про це повідомили розслідувачі Conflict Intelligence Team.

"Він колишній командувач Східного військового округу, був командувачем цього округу до листопада 2021 року, після чого його перевели на посаду заступника міністра оборони Росії з військово-політичної роботи. Тобто він, по суті, головний політрук російської армії", - цитує розслідувача Руслана Левіна НВ.

За його словами, ще півтора тижня тому солдати говорили розслідувачам, що "тепер замість Дворнікова командує всім генерал Жидко".

А останніми днями почали з'являтися повідомлення від різних джерел про те, що Дворніков угрупуванням військ РФ в Україні більше не командує.

2016 року Жидко був начальником штабу угруповання збройних сил РФ у Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ночі в наметах, ракетні удари по будинках і сволота з РФ: як і де живуть ірпінці, яким росіяни розбомбили житло

Що відомо про нового керівника окупантів

Геннадій Жидко народився 12 вересня 1965-го в узбекистанському селі Янгіабад.

Закінчив Ташкентське вище танкове командне училище.

Пройшов шлях від командира взводу до командира дивізії у 27-й гвардійської мотострілецької дивізії Приволзького і Приволзько-Уральського військового округів з пунктом базування в селі Тоцьке Тоцького району Оренбурзької області. Потім був командиром 92-го мотострілецького полку з пунктом базування в Душанбе.

2016 року був начальником штабу угруповання збройних сил РФ у Сирії.

Торік у листопаді його призначили заступником міністра оборони - начальником головного військово-політичного управління російської армії.

Про те, що Дворнікова, якого кілька місяців тому призначили керувати окупаційними військами РФ, відсторонили від командування, повідомляли американські ЗМІ.

Також Путін звільнив генералів, які керували наступом на Харків і Чорноморським флотом.

Зараз ви читаєте новину «Путін поставив керувати окупантами в Україні "політрука"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі