понеділок, 21 березня 2011 16:31

Голову греко-католиків обирають у відпочинковому центрі під Львовом

Синод єпископів для обрання нового глави УГКЦ розпочався 21 березня у Львові.

Приблизно 45 владик із України, Західної Європи, США, Канади, Бразилії, Аргентини та Австралії прибували сюди протягом останніх двох тижнів.

Проходитиме голосування у реколекційно-відпочинковому комплексі Львівської архієпархії УГКЦ у Брюховичах посеред лісу на вулиці Широкій. Брюховичі – один з найбагатших районів Львова. Тут є озера, санаторії, елітні житлові квартали.

Реколекційно-відпочинковий комплекс монахів - це триповерховий будинок готельного типу із балкончиками на другому і третьому поверхах. Протягом року номери та бенкетний зал отці здають для усіх бажаючих. Тут можна зняти номер, замовити зал для святкувань весіль, вечірок. Прибирають номери сестри-монашки. Гості замовляють готель по мобільному телефону в отців.

Комплекс знаходиться посеред лісу, між жіночим і чоловічим монастирем. Мешканці Брюхович тут майже не ходять.

З самого ранку по дорозі з Брюхович прямували дорогі авто – білі позашляховики "Тойота", "Лексус", "Міцубісі". Біля комплексу стояв мікроавтобус із підрозділом "Беркуту". На контрольно-пропускному пункті території присутні міліціонери, а подвір'ям ходив місцевий охоронець у чорній формі.

"Учора тут було багато машин. Сьогодні водії отців їх відігнали, щоб не привертати увагу. Отці все одно три дні не будуть виходити з приміщень. Там і ночуватимуть, і їстимуть,"- розповів охоронець.

"Та люди в нашому містечку і не знають, що відбувається,- сказав чоловік біля воріт одного двору. - Усе так тихо проходить".

Голосування буде відбуватися три дні. Результат має бути відомий у середу. Обраний буде мати два корисні дні, щоб прийняти чи відхилити вибір. Відхилення вибору призведе до абсолютної втрати цих прав.

Нагадаємо, Виборчий Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви обере нового Отця і Главу УГКЦ. Роботу Синоду очолює Адміністратор УГКЦ Високопреосвященний Владика Ігор (Возняк).

Зараз ви читаєте новину «Голову греко-католиків обирають у відпочинковому центрі під Львовом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі