середа, 02 листопада 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: український контрнаступ та відновлення зернової угоди

Головні новини дня: український контрнаступ та відновлення зернової угоди
ЗСУ продовжують контрнаступ на півдні та сході. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини середи, 2 листопада.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на півдні та сході. Російські сили тим часом намагаються прорвати позиції українських захисників на Донецькому напрямку. Про це свідчать дані міністерства оборони Великої Британії на 2 листопада.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив про "відновлення участі" у зерновій угоді. Про це Путін заявив у середу, 2 листопада. Він нервував і смикав пальці. Президент РФ заявив, що "дав вказівку" міністерству оборони "відновити повноцінну участь у цій роботі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає багато зброї від Іспанії

На Херсонщині російські окупанти вивозять колаборантів. Місцевим жителям дали три дні самостійного виїзду вглиб окупованої території чи на територію Російської Федерації. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Із 31 жовтня з Горностаївки розпочато вивезення колаборантів із сімʼями, медперсоналу й обладнання з центральної районної лікарні.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала ворогу 33 удари. Під ураження потрапили 26 районів зосередження озброєння та військової техніки. А також сім позицій зенітних ракетних комплексів противника. Протягом минулої доби українські воїни збили гелікоптер, два безпілотники типу "Орлан-10", шість ударних БПЛА Shahed-136 та ще два – типу "Куб".

У навчальному центрі в Ульяновську мобілізовані з Чувашії влаштували бунт, вимагаючи обіцяних їм виплат. У зв'язку з цим вони відмовилися вирушати на війну проти України, доки їхні вимоги не будуть виконані. Для придушення протесту кремлівський режим вже вислав туди ОМОН та Росгвардію.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: український контрнаступ та відновлення зернової угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі