середа, 02 листопада 2022 14:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Біля Бахмута росіяни штурмують позиції ЗСУ: свіжа карта боїв 

Збройні сили України продовжують контрнаступ на півдні та сході.

Російські сили тим часом намагаються прорвати позиції українських захисників на Донецькому напрямку. Про це свідчать дані міністерства оборони Великої Британії на 2 листопада. Карту боїв оприлюднили в Twitter.

За даними союзників, українська армія наступає на Херсонському та Луганському напрямках. На півдні наші воїни атакують ворога на трьох ділянках – з боку Миколаївської області, в районі Снігурівки та вздовж правого берега Дніпра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни риють окопи на півдні, нескінченно атакують на Донбасі: карта боїв від ISW

При цьому на сході український наступ розвивається по лінії річки Оскіл у напрямку Сватового та Кремінної Луганської області.

Росіяни своєю чергою намагаються зламати українську оборону біля Бахмута в Донецькій області. Окупанти проводять кілька атак з півдня та півночі від міста. Також росіяни намагаються зміцнити своє угруповання на Луганському напрямку.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  У Великій Британії показали карту боїв в Україні на 2 листопада
У Великій Британії показали карту боїв в Україні на 2 листопада

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються.

Щоб захопити Бахмут та вийти на адміністративні кордони у Донецькій області, російська армія стягнула великі сили та засоби на цей напрямок. Основу російських окупантів на цій ділянці становлять найманці з груп приватних військових компаній "Вагнер" і "Ліга".

Окупанти планують захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Біля Бахмута росіяни штурмують позиції ЗСУ: свіжа карта боїв ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі