неділя, 05 червня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: спроби наступу росіян та погрози Путіна

Головні новини дня: спроби наступу росіян та погрози Путіна
Президент Російської Федерації Володимир Путін пригрозив Україні новими ударами. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує про головні події неділі, 5 червня.

Російські окупанти роблять спроби наступу у напрямках Довгеньке - Долина й Бражківка - Вірнопілля. Найгарячіша точка - у районі Ізюма. ЗСУ тримають позиції та завдають ворогу відчутних втрат. Про це повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Війна має закінчитися якнайшвидше. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні в неділю увечері. Глава держави згадав про литовського кінорежисера Мантаса Кведаравічюса, який загинув у Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни нищать українські церкви, вбили чотирьох монахів - фото

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров може не потрапити на запланований 6-7 червня візит у Сербію. Відразу три країни – Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія – закрили повітряний простір для літака Лаврова.

Українські воїни ліквідували чергового російського генерала-майора - Романа Кутузова. У пабліках окупантів повідомляють, що Кутузова ліквідували у селищі Миколаївка Попаснянського району Луганської області. Під час бойових дій. Пишуть, що "виходець з ВДВ".

Президент Російської Федерації Володимир Путін пригрозив Україні новими ударами. Він заявив, що Росія зробить відповідні висновки, якщо Захід постачатиме Україні ракети дальньої дії.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: спроби наступу росіян та погрози Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі