субота, 24 вересня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: новий зам Шойгу та псевдореферендум під дулом автомата

Головні новини дня: новий зам Шойгу та псевдореферендум під дулом автомата
Окупанти змушують людей голосувати на псевдореферендумах. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини суботи, 24 вересня.

Заступника міністра оборони РФ Дмитра Булгакова, який відповідав за тил військ, звільнили. Замість нього призначили генерал-полковника Михайла Мізінцева, який стоїть за знищенням Маріуполя. Має славу "улюбленця Путіна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реабілітувалися за поразку від Шотландії. Україна розгромила Вірменію 5:0

Псевдореферендум у Луганській області подібний до соцопитування під дулом автомата. У квартири приходять люди зі зброєю. Погрожують виламати двері, розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Якщо голосують "за", то видають російський паспорт. Причому якщо ви чоловік, то разом з ним дають повістку.

Президент України Володимир Зеленський надав звання Героя України загиблому захиснику Сергію Сові. Фотографія його руки із синьо-жовтим браслетом облетіла весь світ після звільнення Ізюма Харківської області. Відповідний указ з'явився на сайті президента.

За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Петропавлівка, Виїмка, Бахмутське, Зайцеве, Опитне, Одрадівка, Невельське та Новомихайлівка. Для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала 19 ударів. Підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та п'ятьох позицій зенітних ракетних комплексів.

На території Російської Федерації тривають заходи часткової мобілізації. У звʼязку з низькими мотивацією та готовністю громадян Росії брати участь у бойових діях на території України в населених пунктах Краснодарського краю з перших годин оголошеної мобілізації представники військових комісаріатів розпочали побудинкові обходи з негайним врученням повісток чоловікам призовного віку.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: новий зам Шойгу та псевдореферендум під дулом автомата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі