неділя, 26 травня 2024 11:20

Голова Нацполіції прокоментував поквартирний обхід під час мобілізації

Голова Нацполіції прокоментував поквартирний обхід під час мобілізації
Якщо особа перебуває у розшуку, поліція може прийти за адресою проживання, сказав Іван Вигівський. Фото: Facebook.com/kyivpatrol

Голова Національної поліції Іван Вигівський прокоментував тему поквартирних обходів правоохоронцями.

Про це сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

На запитання "Чи будуть "поквартирні обходи" поліцейських? Якщо так, то алгоритм дій, в разі якщо є інформація, що людина уникає мобілізації, проживає саме за цією адресою, але робить вигляд, що її немає?" генерал поліції відповів:

"Ураховуючи те, що таке поняття, як "поквартирний обхід", на законодавчому рівні не визначено, тож поліцейські будуть діяти в межах та спосіб, визначений Конституцією та законами України, який передбачає, зокрема, встановлення та затримання осіб, які вчинили те чи інше правопорушення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад мільйон українців вже авторизувались у Резерв+

Поліцейські можуть вживати заходи щодо встановлення місцезнаходження особи, її затримання і доставлення до відповідних органів.

"У разі встановлення причетності особи до вчинення правопорушення, поліцейськими можуть вживатися заходи щодо встановлення місцезнаходження цієї особи, її затримання та доставлення у відповідні органи. І якщо особа в розшуку, то поліція має право прийти і за адресою проживання", - сказав Вигівський.

Якщо у застосунку "Резерв+" показується статус "в розшуку", то найкраще рішення - звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де ви стоїте на обліку, сказало Міністерство оборони.

Працівники поліції разом із представниками ТЦК перевіряють документи, сказав Іван Вигівський.

Зараз ви читаєте новину «Голова Нацполіції прокоментував поквартирний обхід під час мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі