пʼятниця, 10 грудня 2010 10:42

Голландський підліток помстився MasterCard і Visa за WikiLeaks

Голландський підліток помстився MasterCard і Visa за WikiLeaks

Поліція Нідерландів затримала 16-річного хлопця, якого підозрюють в участі в хакерських атаках на сайти компаній-недоброзичливців опального ресурсу WikiLeaks.

Згідно із заявою нідерландської прокуратури, хлопець сам зізнався, що брав участь в кібератаках на сайти платіжних систем Visa і MasterCard, що відмовилися переказувати пожертвування на рахунки WikiLeaks. Слідчі упевнені, що затриманий, ім'я якого не називається, входить в одне з хакерських угруповань, які оголосили онлайн-війну компаніям і органам, що зробили "недружні", на їхню думку, вчинки відносно проекту WikiLeaks.

Як повідомлялося, анонімні хакери, що об'єдналися в угруповання Operation:Payback, окрім сайтів Visa і MasterCard, атакували інтернет-представництва шведської прокуратури, банку Swiss Post Office Bank, а також колишнього губернатора Аляски і екс-кандидата у віце-президенти США Сари Пейлін. Ці дії, за заявами хакерів, стали помстою за тиск на WikiLeaks і переслідування засновника ресурсу Джуліана Ассанжа.

Нагадаємо, що 28 листопада WikiLeaks приступив до публікації чергового досьє секретних і конфіденційних матеріалів, а саме листування американських дипломатів. На тлі цього активізувалася шведська прокуратура, яка звинувачує Ассанжа в сексуальних домаганнях. Крім того, "гонінь" зазнав і сам WikiLeaks - PayPal, Visa і MasterCard заблокували перекази на рахунки ресурсу, а інтернет-компанія Amazon припинила надавати йому хостинг.

Слід зазначити, що Джуліан Ассанж був арештований 7 грудня у Великій Британії на запит шведської сторони, що випустила відповідний ордер. В даний момент він перебуває під вартою; вирішується питання про його екстрадицію до Швеції.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Голландський підліток помстився MasterCard і Visa за WikiLeaks». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі