понеділок, 07 липня 2008 14:40

Гола шестирічна дівчинка стала причиною скандалу в Австралії (ФОТО)

У Австралії розгорівся скандал через зображення голих дітей. У Сіднеї в травні цього року практично відразу після відкриття закрилася виставка фотографій Біла Хенсона, на яких були зображені голі діти. Поліція вилучила фотографії і почала розслідування. Справа була припинена після оцінки експертів, що це мистецтво, а не порнографія.

Проте на цьому все не закінчилося. Липневий номер журналу ArtMonthlyAustralia на знак протесту проти закриття виставки вийшов із знімком голої шестирічної дівчинки на обкладинці. На фотографії, яка викликала скандал, відображена гола дівчинка, що сидить перед картиною, на якій фарбами написаний пейзаж.

Прем"єр-міністр Австралії Кевін Радд різко висловився проти цього зображення в стилі ню на обкладинці художнього журналу. Раніше саме Радд називав експонати виставки, що не відбулася, "обурливими".

Як заявив прем"єр-міністр в понеділок, діти не в змозі зробити усвідомлений вибір про те, чи хочуть вони зніматися голими.

Журнал отримує державне фінансування. У уряді незабаром після заяви прем"єра сказали, що перевірять доцільність витрачання цих засобів.

Фото було зроблене в 2003 році, коли дівчинці було шість років, так що вона і зараз неповнолітня. У недавньому інтерв"ю дівчинка говорила, що ця фотографія - її улюблена. Головний редактор ArtMonthlyAustralia Моріс О"ріордан написав в останньому номері, що вибрав сюжет для обкладинки, знаючи, що він викличе суперечки. За його словами, він сподівався "узаконити наготу і дитинство як теми для мистецтва", повідомляє factnews.ru.

Зараз ви читаєте новину «Гола шестирічна дівчинка стала причиною скандалу в Австралії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі