пʼятниця, 30 березня 2007 12:43

Годинник, залишений на полюсі, проплив три тисячі кілометрів

Наручний годинник, похований під арктичними льодами три роки тому, був знайдений на відстані три тисячі кілометрів від Північного полюса. Як пише газета The Times  годинник, залишений на полюсі мандрівником, викинуло на берег на одному з Фарерськіх островів, розташованих на північному сході Атлантичного океану. Маленьку чорну коробку з годинником виявив поруч зі своїм будинком 11-річний данець Нільс Якуп Мортенсен, житель села на острові Сурі.

Коробка була залишена на полюсі в 2004 році Йоргеном Амундсеном. Він виготовив 250 спеціальних годинників, здатних витримувати екстремальні кліматичні умови. Цей екземпляр мандрівник закопав у сніг на згадку про свого предка Руале Амундсене, норвезького полярного дослідника.

Інші 249 екземплярів унікального годинника виставлено на продаж за ціною 70 тисяч крон (близько 60 тисяч гривень) за штуку. Однак Йорген Амундсен заявив, що хлопчик, який знайшов годинник, може залишити його собі, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Годинник, залишений на полюсі, проплив три тисячі кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі