четвер, 01 жовтня 2009 13:11

Главу МВФ виганяли з Туреччини черевиком

Главу МВФ виганяли з Туреччини черевиком

Турецький опозиціонер 1 жовтня кинув черевик в главу Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана під час його виступу в Стамбулі. Ім"я опозиціонера поки не називається.

За даними агентства, опозиціонер, ймовірно, був студентом. Він викрикнув: "МВФ, забирайся з Туреччини!" (IMF, Get out of Turkey!), потім кинув черевик, який не долетів до Стросс-Кана. Після цього служба охорони вивела опозиціонера із зали. Як відзначає турецьке агентство Anadolu Ajansi, інцидент стався в той час, коли Стросс-Кан відповідав на питання студентів.

1 жовтня МВФ представила доповідь, в якій йдеться, що світова економіка виходить з кризи швидше, ніж це планувалося раніше. Стросс-Кан заявив у зв"язку з цим, що відновлення глобальної економіки "дійсно почалося".

Кидання черевиками стало популярним серед опозиціонерів після того, як в 2008 році так поступив іракський журналіст Мунтазер аль-Зайді, який кинув черевик в колишнього президента США Джорджа Буша. Після цього в схожих ситуаціях були й інші відомі люди, наприклад, президент Грузії Михайло Саакашвілі (ця інформація, втім, спростовувалася прес-службою президента) і прем"єр-міністр Китаю Вень Цзябао.

МВФ в умовах кризи пропонує багатьом країнам стабілізаційні кредити, які, проте, можна отримати тільки при дотриманні низки макроекономічних вимог. У 2008 році повідомлялося, що МВФ готовий запропонувати Туреччині кредит на 19 мільярдів доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Главу МВФ виганяли з Туреччини черевиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі