субота, 10 грудня 2022 09:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Головний спонсор російської армії посилить допомогу РФ – британська розвідка

Головний спонсор російської армії посилить допомогу РФ – британська розвідка
Натомість Москва, ймовірно, запропонує Тегерану безпрецедентний рівень військової та технічної підтримки, що трансформує їхні оборонні відносини. Фото: eastnews.ua

Військова підтримка Росії Іраном зросте у найближчі місяці.

Кремль із Тегераном посилять співпрацю. Зокрема РФ просить надати для війни в Україні сотні балістичних ракет, повідомило 10 грудня Міністерство оборони Великої Британії в Twitter.

"Іран став одним із головних військових спонсорів Росії після її вторгнення до України. Підтримка Іраном російської армії, ймовірно, зросте в найближчі місяці: РФ намагається отримати більше зброї, включаючи сотні балістичних ракет", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW розказали, що РФ надає Тегерану в обмін на дрони та ракети

За даними британської розвідки, Росія витратила значну частину запасів балістичних ракет малої дальності SS-26 "Іскандер", які несуть боєголовку вагою 500 кг на відстань до 500 км.

"Якщо РФ вдасться поставити на озброєння велику кількість іранських балістичних ракет, вона, швидше за все, використає їх для продовження та розширення кампанії ударів по критично важливій інфраструктурі України", – зазначає розвідка Великої Британії.

Натомість Москва, ймовірно, запропонує Тегерану безпрецедентний рівень військової та технічної підтримки, що трансформує їхні оборонні відносини.

У Російської Федерації виник гострий брак озброєння для здійснення масованих атак на Україну. Тому Кремль знову замовив в Ірану сотні безпілотників та балістичних ракет. Таким чином російський диктатор Володимир Путін хоче протидіяти гострому браку озброєння для здійснення атак. Замовив кілька сотень снарядів та сотні дронів.

Зараз ви читаєте новину «Головний спонсор російської армії посилить допомогу РФ – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі