четвер, 07 лютого 2013 10:23

Герега перенесла засідання Київради поки "свободівці" вибивали двері
7

Близько 20 активістів "Свободи" намагалося прорватися через чорний хід Київради, з внутрішнього двору. Сьогодні тут планують прийняти бюджет міста.

Журналістів та народних депутатів у приміщення Київради не пускають охоронці та працівники служби безпеки. Від всеукраїнського комітету "Наступ" принесли 5 пакетів з відходами, бклали ними двері та повісили на ручки.

Наразі активісти "Свободи" прориваються через чорний вхід Київради – 20 активістів проти 4 працівників служби безпеки.

У дверях Київради відбулася сутичка – до приміщення намагалися перестрибнути громадські активісти – Ігор Луценко та Єгор Соболєв.

"Ти скотина, тобі платять гроші,  щоб ти мені руки заламував!"- вигукує Соболєв. Активісти вигукують "Слава Україні! Героям Слава!" і продовжують ламати двері.

На даний момент громадські активісти прорвалися у приміщення Київради, зламавши перші двері. Тепер намагаються зламати інші, щоб пройти у фойє. На засідання не можуть потрапити навіть депутати Київради - працівники "Беркуту" та служби безпеки не пускають їх на робоче місце. Не пускають також і народних депутатів.

"Свободівці" вигукують також "Владу геть!"

Секретар Галина Герега вже почала засідання, але у залі засідань майже немає депутатів. Вона перенесла пленарне засідання Київради на завтра на 10.00

"Близько 20 невідомих осіб прорвалися до Київради, зламали не одні двері. Відсутня також половина депутатів. Я не знаю чому вони не прийшли - чи навмисне, чи їх не пускають, але в такому режимі ми працювати не можемо, тому я оголошую перенесення засідання на завтра. Наші кияни повинні зрозуміти, що ми працюємо для них. Тому на сьогоднішній день без фінансування залишаються вчителі, медики, багато комунальних підприємств не працює. Місто свій розвиток фактично зупинило. Ці люди не пускають людей на роботу. Вони не хочуть, щоб наше місто розвивалося. Так працювати ми не можемо", - відзначила вона.

У залі були лише провладні депутати, жодного опозиціонера у залі немає. Галина Герега апелювала до міліції і зазначила, що подасть відповідну заяву у прокуратуру.

У холі біля дверей облущили штукатурку. Активісти продовжують стояти біля входу.

Зараз ви читаєте новину «Герега перенесла засідання Київради поки "свободівці" вибивали двері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі