вівторок, 27 січня 2009 11:17

General Motors скоротить 2 тисячі робітників у США

Найбільший в США виробник автомобілів General Motors Corp. оголосив про скорочення 2 тис. робочих місць на заводах у штатах Мічиган і Огайо, а також про припинення на декілька тижнів виробництва машин на шести інших своїх фабриках, йдеться в заяві представника корпорації Кріса Лі. Причиною цього стало зменшення продажів продукції GM і прагнення компанії привести кількість автомобілів, що випускалися, у відповідність до рівня попиту, передає Associated Press.

Починаючи з 30 березня General Motors відмовиться від другої робочої зміни на заводі, розташованому в м. Лансінг, штат Мічиган, а з 7 квітня ц.р. така ж зміна набуде чинності і на заводі в м. Лордстаун в шт.Огайо.

Нагадаємо, що обсяг продажів General Motors Corp. в світі за 2008 р. знизився на 10,8% - до 8,36 млн автомобілів, при цьому в Північній Америці продажі скоротилися на 21,1%. Місяць тому корпорація оголосила про тимчасове закриття 20 заводів у США і Канаді через значне зменшення попиту.

Американський автоконцерн General Motors виготовляє вантажні і пасажирські автомобілі в 33 країнах. Компанія продає автомобілі під брендами Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Pontiac, Saab, Saturn і Vauxhall.

Зараз ви читаєте новину «General Motors скоротить 2 тисячі робітників у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі